HyrdoFLOW Pearl och Pearl Plus tar bort kalk avlagringar och tar bort problem med hårt vatten hemma och på företag helt kemikaliefritt och underhållsfritt. Detta är de uppdaterade modellerna av HS38 och S38.

Se & jämför våra nya produkter som tar bort kalk här!

Hydroflow® Pearl och Pearl Plus ersätter Hydroflow® HS38 och S38

Nu har våra två populäraste produkter för kalkborttagning fått ny design och nytt namn. HS38 och S38 heter nu istället Pearl respektive Pearl Plus. De nya modellerna ger ett lika bra kalkskydd som innan, men man har gjort några små ändringar. I artikeln får du veta mer om hur produkterna tar bort kalk, vad som är nytt och vad som skiljer de olika modellerna åt.

 

Var tar Pearl och Pearl Plus bort kalk?

Både Pearl och Pearl Plus skyddar och tar bort kalk i:

  • rör
  • värmeelement
  • varmvattenberedare
  • diskmaskiner
  • tvättmaskiner

Kalkborttagningen sker med hjälp av elektriska signaler som enheten skickar ut i vattnet i rören. Exakt hur detta går till kan du läsa mer om här! 

Pearl Plus tar dessutom bort kalk i:

  • lågtrycksångpannor
  • ångugnar
  • ångrum
  • luftfuktare (som är kopplade till rörsystemet)
  • förångare

Pearl Plus är därmed ett bra val för dig som använder liknande utrustning på företaget. Detta leder oss till nästa fråga:

 

Kan man använda Pearl och Pearl Plus både hemma och på företag?

Svaret är både ja och nej. Pearl är främst till för att ta bort kalk i hem, men Pearl Plus kan man med fördel använda både hemma och mindre företag som caféer och restauranger. Pearl Plus skickar ut en signal som är ca 50% starkare än den mindre modellen och den klarar en högre vattenförbrukning. Kalkborttagningen sker alltså fortare med Pearl Plus.

 

Vad är skillnaden mellan de nya och gamla modellerna?

De nya modellerna Pearl och Pearl Plus har fått en ny, smartare design och rördimensionerna som de kan monteras på har justerats. Här nere beskriver vi vad som skiljer Pearl och HS38 åt, respektive Pearl Plus och S38.

Skillnaderna mellan HydroFLOW® Pearl och HS38

HS38 heter nu istället Pearl. Tidigare kunde man montera modellen på rör som hade en ytterdiameter på 38 mm, men den nya Pearl passar på rör som är upp till 24 mm i ytterdiameter. Förutom detta har den nya modellen fått sig ett rejält ansiktslyft. Den är platt och tar mindre plats, vilket gör det lättare att hitta en bra plats att montera den. Den kommer i en förpackning som har en ljus klarblå färg, samma färg som på själva produkten. I övrigt fungerar kalkborttagningen på båda modellerna på samma sätt och är lika effektiva som innan.

Här ser vi hur stor HydroFLOW Pearl är i förhållande till en kvinnas hand.
Den nya modellen Pearl
Hydroflow Pearl som tar bort kalk avlagringar och tar bort problemen med hårt vatten hemma. Här ser vi den i sin förpackning
Pearl i sin förpackning

Skillnaderna mellan Pearl Plus och S38

Modellen för större hus och byggnader, Hydroflow® S38, heter nu istället Hydroflow® Pearl Plus. Den nya fördelen med denna modell är att man kan fästa den på rör som har en ytterdiameter på upp till 41 mm. S38 kunde man tidigare endast montera på rör med en ytterdiameter på 38 mm. Samma ansiktslyft har även gjorts här, precis som på Pearl. Denna är alltså också platt till formen och tar därmed mindre plats. Hydroflow® Pearl Plus har mörkblå förpackning och detaljerna som pryder själva kalkborttagaren har samma kulör. Den nya modellen är lika effektiv som förut eftersom tekniken är densamma.

Här ser vi hur stor HydroFLOW Pearl Plus är i förhållande till en kvinnas hand.
Den nya modellen Pearl Plus
Hydroflow Pearl Plus som tar bort kalk avlagringar och tar bort problemen med hårt vatten hemma. Här ser vi den i sin förpackning
Pearl Plus i sin förpackning

Vilken modell ska jag välja?

Om du vill ta bort kalk och bor i ett medelstort hus med normal vattenförbrukning klarar du dig bra om du väljer Pearl. Vet du däremot att ni är många i hushållet och/eller använder mycket vatten kan det vara en god idé att satsa på den större modellen Pearl Plus. Driver du ett företag är det Pearl Plus som är mest optimal i de allra flesta fall.

Sammanfattning av skillnaderna mellan HydroFLOW® modellerna

De nya kalkborttagarna Hydroflow® Pearl och Pearl Plus har en snyggare och smartare design men har behållt alla egenskaper för att ta bort och förebygga kalk. Du kan montera dem på olika stora rör och det finns en modell för dig som har både mycket och lite vattenförbrukning. Den mindre modellen Pearl är till för hemmet medan Pearl Plus kan vara ett bra val för både lite större hushåll och för företag som exempelvis caféer.